Ünnepelj Hobóval!

Kép forrása: hobo.hu

Az 1919. január 27-én elhunyt Ady Endre iránti tiszteletből nyilvánították az idei évet Ady-emlékévnek. Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án kiáltotta ki november 13-át a magyar nyelv napjává, 2015 óta ez a nap Romániában is a magyar nyelv ünnepe lett hivatalosan.

Ezek apropóján verses-zenés összeállításra várják az érdeklődőket a polgármesteri hivatal Szent István-termébe november 13-án, szerdán 20 órától. Az Ady-emlékévben a budapesti Nemzeti Színház repertoárján is szereplő, A föltámadás szomorúsága című, 2014 áprilisában bemutatott előadás kerül színpadra, amelyet Vidnyánszky Attila rendezett, a zenei aláfestést pedig Fekete-Kovács Kornél jegyzi.

„Mára lassan az elviselhetetlenségig jutott hazánkban a gyűlölködés, amit a média és a politika kézenfogva gerjeszt. Ez engem nagyon zavar! Korábbi előadóestjeimen, lemezeimen reagáltam már a saját koromra, mindig az ember helyét és felelősségét boncolgattam. Mindig válaszokat keresek – ezúttal Adyn keresztül teszem ezt, vannak ugyanis olyan Ady-versek és -publicisztikák, amelyeket mintha ma írt volna” – állítja az produkcióról az előadó, Földes László Hobo, Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész és a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese.

Az eseményre a belépés ingyenes – írják a szervezők közleményben.