UNITER-díjra jelölték a színház egyik előadását

A Román Színházi Szövetség (UNITER) jelöltjei között szerepel a Tomcsa Sándor Színház egyik előadása is, közölték csütörtökön a társulat Facebook-oldalán.

Benyomni a gombot és újratervezni

Az eredetileg Lendvai Zoltán magyarországi rendezővel tervezett, Furcsa pár című vígjáték helyett Beckett rövid írásaiból összeválogatott produkcióról bővebben is olvashatsz.

A Rövidek című, Zakariás Zalán által rendezett produkciót, melyről úgy írnak az említett Facebook-bejegyzésben, hogy „kíváncsi, nyitott és kísérletező szellemű csapatmunka eredménye”, a szövetség zsűrije – Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza és Cristina Rusiecki színházkritikusok – a legjobb televíziós/teleplay színházi előadás díjára jelölte.

Az előadást a közeljövőben mindenképp meg lehet nézni online, de még pontos dátum nincs, nyilatkozta portálunknak Dunkler Réka, a színház sajtóreferense, hozzátéve: amint lesz, rögtön értesítenek.

Az UNITER által tavaly közzétett listán is szerepelt egy cím, ami ismerősen csenghetett a székelyudvarhelyi színházkedvelőknek. A legjobb előadás díjára jelölte a zsűri a Tomcsa Sándor Színház egyik produkcióját, a Vladimir Anton által rendezett A mi kis városunkat, illetve Jakab Tamást az abban alakított George Gibbs szerepéért a legjobb pályakezdő díjra is jelölte a szervezet.