Újraindul a Flixbus

Ismét lehet utazni a FlixBus járataival Erdélyből Budapestre, illetve Bécsbe június 25-től. Székelyudvarhely mellett Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad és Csíkszereda is azok között a települések között van, ahova visszatér a zöld távolsági busz, heti 5 közvetlen éjszakai járattal lehet utazni a magyar és az osztrák fővárosba, áll a FlixBus közleményében.

A tevékenység újraindításával párhuzamosan a FlixBus új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be. A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrt takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók. Ugyanitt szemezgethetsz a járatok között és vásárolhatod meg a jegyed a Tervezd meg az utazásod menüpont alatt.

A cég arra kéri a határokon keresztül utazó ügyfeleket, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit.