Újraindították a jelzőlámpákat, vagy mégsem?

Újraindították a még 2018 decemberében meghibásodott jelzőlámpát a terelőút bethlenfalvi végében – lettek rá figyelmesek az Udvarhelyen áthaladó sofőrök. Ez viszont nem okozott osztatlan sikert az egyik Facebook-csoportban, majd egy hozzászóló jelezte, hogy le is kapcsolták.

A hozzászólások szerint az újraindított jelzőlámpa miatt a kocsisor Kadicsfalváig, sőt, a Norada készruhagyárig ért a reggeli csúcsidőben. Többen azon a véleményen voltak, hogy sokkal jobb volt, amíg nem működött, még ha nehezebb is volt kifordulni a Fások utcája felől.

Érdeklődésünkre Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője elmondta: valóban működésbe hozták a rendszert, viszont a Csíkszereda felől érkező – feltehetőleg a pápalátogatás miatt – nagy forgalom miatt, a helyi rendőrség jelzésére kikapcsolták. Ugyanígy tettek a szombatfalvi jelzőlámpákkal is, hogy gördülékennyé tegyék a közlekedést.

Folyamatosan figyelik a forgalmat, a körülményektől függően leghamarabb szerdán vagy csütörtökön kapcsolják vissza a jelzőlámpákat, amelyeket tesztelni és monitorizálni fognak, hogy megállapítsák az optimális áthaladási időket, amelyek minden irányból elkerülhetővé teszik a dugót a bethlenfalvi csomópontnál.

Pénteken viszont újra szükség lesz ideiglenesen kikapcsolni a rendszert, mert a pünkösdi búcsú miatt várhatóan megismétlődik a közlekedési helyzet Udvarhelyen – tette hozzá a sajtószóvivő.