Újra világbajnoki érmekért harcolnak az udvarhelyi teqballosok

Ilyés vegyes, és férfi párosban is vébérésztvevő, fotók: a Teqball Romania Facebook-oldal/BÖJTE ATTILA

Marosvásárhelyen szervezték meg október 8-án, és 9-én az idei Nürnberg városában rendezendő teqball világbajnokság romániai selejtezős tornáját, amelyen öt kategóriában: női és férfi egyéniben, női, férfi, és vegyes párosban lehetett kivívni a világbajnoki részvételt. Több udvarhelyi versenyző is érdekelt volt a hétvégi versenyen, a Góbék Teqball Team például egy 16 fős kerettel, köztük a korábbi évek vébérésztvevőivel és egyben érmeseivel, Ilyés Szabolccsal, Györgydeák Aporral és Mitri Ritával.

Férfi

egyéniben a világelső Györgydeák Apor könnyedén vette a szombati akadályokat, mielőtt a nagyszalontai Soreannal elődöntőzött, amit szintén sikerült behúznia, így vasárnap 15 órától a Jidvei-i Macarie-val küzdött meg a világbajnoki részvételért. Hasonlóan alakult a Györgydek Apor-Ilyés Szabolcs világbajnoki ezüstérmes férfipáros menetelése is az elődöntőig, amelyben egy másik góbés párossal, Fóri Endrével és Péter Zalánnal találkoztak, ekkor már biztos volt, hogy lesz góbés csapat a kategória döntőjében, az elődöntő után pedig eldőlt: Györgydeák és Ilyés lesz az.

A világelső Györgydeák Apor két kategóriában indult, mindkettőt megnyerte

Végül a vasárnapi játéknapon férfi egyéniben és férfipárosban is behúzták a finálét a góbék, a megszerzett országos bajnoki címekkel kvalifikálták magukat a november 23. és 27. között rendezendő világbajnokságra.

A női verseny

egyéni kategóriájában Lakatos Kriszta a harmadik helyen végzett, így ő már nem döntőzhetett vasárnap. A versenyt Barabási Kinga, a Vasas Femina egykori játékosa nyerte, így ő vehet részt a novemberi megmérettetésen. Akárcsak női párosban Dakó Katalin oldalán, hiszen a döntőben sikerült legyőzniük a Miklós Tünde–Mitri Rita alkotta székelyudvarhelyi párost.

Ez Barabási Kinga (feketében) versenye volt, de Mitri Rita (sötétkékben) is kijutott a világbajnokságra

Végül Mitri Ritának, a Vasas Femina csatárának – akivel interjút is olvashattatok portálunkon – is sikerült kvalifikálnia magát a világbajnokságra vegyes párosban, miután Ilyéssel párban az elődöntőben legyőzték a Szilágyi Arnold–Miklós Tünde párost, a döntőben pedig Kristály Hunor és Dakó Katalin kettősén is túljutva szerezték meg az országos bajnoki címet, és ezzel a „repülőjegyet” is Nürnbergbe.