Újra van gazdasági igazgatója a városnak

Betöltötték a több mint egy éve üresen álló, azóta többször is meghirdetett gazdasági igazgatói állást, illetve az urbanisztikai iroda is új munkatárssal bővült.

Péter Loránd
Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Péter Loránd igazgató és Hajdú Helga a köztisztviselői hivatali esküt június 2-án, csütörtök délben tették le a városháza Orbán Balázs termében, adta hírül Facebook-oldalán a városháza.

A gazdasági igazgatói állás akkor vált üressé, amikor Szilágyi István váratlanul felmondott 2021. május 15-étől. Az állásra olyan személy jelentkezhetett, aki közgazdász végzettségű és legkevesebb 7 év szakmai tapasztalattal jelentkezik. Az április 8-án meghirdetett versenyvizsgára a jelentkezés április 27-én járt le, a versenyvizsga május 10-én volt. Péter Loránd egyetlen jelentkezőként 90-90 pontot ért el a 100-ból az írásbelin és a szóbelin is az udvarhely.ro-n közölt adatok szerint.

A másik, sokáig üresen álló kulcspozíciót, a fejlesztési igazgatóét is nemrég, márciusban töltötték be, azonban Kovács Attila állása bizonytalanná vált, mióta Puskás Katalin menesztett igazgató peres úton visszanyerte állását.