Újra van beruházási igazgatója a városnak

Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala (Facebook)

Március 22-én, kedden délben letette az esküt a városháza új fejlesztési-beruházási igazgatója: Kovács Attila – közölte szűkszavúan Facebook-oldalán a városháza.

Kovács Attila egyedüli jelentkezőként nyerte a versenyvizsgát, melynek írásbeli próbáját március 14-én tartották. Az írásbelin 80,04 pontot, az ezt követő szóbeli meghallgatáson 85,60 pontot szerzett. A jelentkezés feltétele volt a mérnöki, közgazdasági, jogi szakterületen szerzett alapfokú végzettség, a közigazgatási, menedzsment, vagy más, a betöltendő köztisztséghez kapcsolódó mesteri vagy posztgraduális végzettség, és legkevesebb 7 év szakmai tapasztalat – derül ki az udvarhely.ro honlapról.

A közberuházások szempontjából kulcsfontosságú pozíciót azért kellett meghirdetnie a hivatalnak, mert 2021 augusztusában váratlanul felmondott Szabó Sámuel korábbi igazgató, aki távozásának fő okaként a felsővezetéssel való konfliktuális viszonyt nevezte meg. Az állást második kiírásra sikerült betölteni, a 2021 májusában megürült gazdasági igazgatói pozíciót azóta is hirdetik, és főépítésze sincs 2019 óta a városnak.

Ha sikerül többet megtudnunk az új igazgatóról, cikkünk frissül.