Újra pályán csapataink

Január 18-án, kedden 18 órától első idei bajnokiját játssza a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a sportcsarnokban. Jelenleg a tabella harmadik helyét elfoglaló udvarhelyiek ellenfele a hetedik helyen tanyázó Luceafărul Buzău lesz.

Jakab Zoltán, a csapat edzője megkeresésünkre elmondta, a játékoskeret egyelőre változatlan, de nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy akár külföldről érkező játékossal is erősítsenek a február 7-én lezáruló átigazolási időszakban, de konkrét kiszemeltjük még nincs. A mester úgy véli, a tabella jól tükrözi az erőviszonyokat, az udvarhelyiek harmadik helye realitás, de abban az esetben, ha a Déva, Galac, Temesvár ellen hátralévő meccsek közül kettőt sikerül megnyerni, akkor ott lehetnek a bajnokság első két helyének valamelyikén, és szabadkártyát kaphatnának bajnoki címről döntő négyes tornára. Nem csak ők kezdik meg a 2022-es évet, hanem női kézilabdázóink,

a Hargita Kézilabda Klub is.

A bajnokság tizenegyedik helyén álló lányok szintén hazai közönség előtt léphetnek pályára a csarnokban január 19-én, szerdán 17 órától. Ellenfelük a tabellán éppen előttük álló Torda lesz, így edzőjük, Mester Zsolt szerint egy igazán kiélezett mérkőzés lehet, hozzátéve, hogy több hiányzó is lesz az udvarhelyieknél.

Néhányan sérülés miatt nem szerepelnek majd, míg Dumitrașcu Noémi, a csapat ősszel kiválóan teljesítő fogarasi kapusa a Dacia Miovenihez, a román élvonalba szerződött, ahol már be is mutatkozott a Bukaresti CSM ellen, és hetest is hárított ellenük a hajrában. Egyelőre kölcsönszerződést kötöttek, de ha lehetősége lesz megmaradni az élvonalban, nem állnak útjába, magyarázta Mester. Az edző azonban egy jó hírrel is szolgált, miszerint sérülése után visszatér a csapat meghatározó játékosa, Miklós Flóra.

Ami a járványügyi intézkedéseket illeti,

mindkét mérkőzésen 30 százalékos kapacitással telhet meg a csarnok. A belépéshez zöldigazolvány szükséges, és a maszk használata kötelező.