Újra növekvőben az országos napi esetszám

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi kórház február 26-án, pénteken közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

A helyi adatok nem voltak elérhetők cikkünk megjelenésekor.

A közegészségügyi intézet (INSP) egyébként több lehetséges forgatókönyvvel számol, de ezek mindegyike a járvány újabb gyorsulását vetíti előre a következő hónapban. A leginkább derűlátó változat az, hogy az átlagos esetszám napi 1 százalékkal emelkedik: ebben az esetben egy hónapon belül napi 3.300 új esetre lehet számítani. Ha azonban naponta 4 százalékos ütemben gyorsul a járvány, az INSP szerint egy hónap múlva már a novemberi csúcsot meghaladó napi 8.900 megbetegedésre kell felkészülnie Romániának, írja az MTI.

Az INSP legutóbbi tanulmánya szerint főleg a 0-19 éves korosztály esetében ugrott meg a fertőzések aránya az országban, erről többet itt olvashatsz.

Kiemelt kép: Egyed Ufó Zoltán