Újra az FK ificsapata emelhette magasba a trófeát

Fotó: a Futsal Klub Székelyudvarhely Facebook-oldala

Megrendezték az U19-es futsalosok országos bajnokságának négyes döntőjét, amelyre Jakab Zoltán fiataljai, a Futsal Klub Székelyudvarhely ifjúsági csapata is bejutott.

A szombaton, május 27-én tartott elődöntőben a Futsal Ceahlăul csapatával mérkőztek meg. Egy 3-3-as első félidőt követően, a 28. percben szerezte meg a vezetést az FK Boga góljával, aki nem sokkal ezután kettőre növelte a csapat előnyét. A mérkőzés vége felé a Ceahlăul vészkapusos taktikára váltott, de ez a vesztüket is jelentette: udvarhelyi labdaszerzés után Csiki Zsolt lőtt az üresen maradt kapuba, beállítva ezzel a 6-3-as végeredményt, és bejuttatva ezzel a vasárnapi döntőbe az udvarhelyieket.

A döntőt

a házigazda Dévai Autobergamo ellen játszotta a csapat, a találkozó 6. percében még a hazaiak szerezték meg a vezetést, amely kitartott a félidő végét jelentő sípszóig is. A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban, de gólt szereznie a vendég csapatnak sikerült, amikor Péter Miklós egy szabadrúgás után gurított Bogához, aki a jobb alsóba bombázott. A 30. percben ismét neki sikerült gólt szereznie, ezzel átvette a vezetést az FK.

A 38. percben az Autobergamo mindent egy lapra feltéve vészkapusos taktikára váltott, de alig pár másodperc múlva meg is bánták ezt: Popovics az üres kapuba gurított, ezzel 1-3-ra módosítva az állást. Még a lefújás előtt Bozan gólja révén feljött 1 gólra Déva, Sandu lövését pedig bravúrosan vetődve hárította Tompea, így az egyenlítés már nem sikerült. Egy másodperccel a dudaszó előtt elszabadultak az indulatok, a játékvezető Péter Miklóst, valamint Budait és Tameșt is kiállította, ám a végeredményt ez sem befolyásolta: 2-3 arányú FK győzelemmel zárult a bajnoki döntő.

A csapat tehát megvédte címét, a tavalyi diadal után ismét ők emelhették magasba a serleget. Az éremátadásról készült videót ide kattintva nézheted meg.

A győztes együttes kerete – amelyből többen már a felnőtt csapatban is lehetőséget kaptak az idény során – a következő: Tompea, Péter M., Csiki Zs., Boga, Popovics, Bálint L., Antal, Kedei, Simó, Szfárli, Péter T., Csiki H., Kis, Bálint P.