Újabb vereséget szenvedett a Szejke SK

Jobb játékkal a hazai Segesvár nyerte a rangadót.
Fotók: Sinka-Király Levente

Ezen a héten a második bajnokiját játszotta a Székelyudvarhelyi Szejke SK. Szerdán a nagyszebeniek otthonában maradt alul egy góllal, szombaton a 14-ik forduló találkozóján a listavezető Segesvári VSK otthonában próbált javítani.

Jól is kezdett az udvarhelyi csapat. A találkozó elején gyorsan három gólos előnyre tett szert. A mintegy 150 udvarhelyi szurkoló ekkor nem gondolhatta még, hogy a folytatás nem lesz kedvező.
A hazai szurkolók is nagyon kitettek magukért. Az egész találkozó alatt folyamatosan biztatták kedvenceiket, akik tíz percnyi játék után jól is jöttek vissza a játékba. A 15-ik percben már a vezetést is megszerezték (9–8). A játékvezetés sem kedvezett az udvarhelyieknek, többször is érthetetlen dolgokért fújtak ellenük. Félidőre két gól volt a segesváriak előnye (18–16).

A második részben még határozottabban játszott Segesvár, a Szejke játékosainak kellett az eredmény után rohangálni. A 40-ik percben Komporály góljával még 22–22 állt az eredményjelzőn, de pár percnyi játék után ismét elhúzott a Maros megyei együttes. Az 51-ik percben már hét góllal, 30–23-ra vezetett a hazai csapat. A rengeteget hibázó Szejke SK innen már nem tudott felállni, hatgólos vereség lett a vége: 35–29.

A forduló másik találkozóján Nagyvárad 41–37-re győzte le Torda II. együttesét, megelőzve ezzel az udvarhelyieket. A Nagybánya II.–Szeben találkozón 39–24-es hazai siker született.

A Szejke SK visszacsúszott a tabella harmadik helyére. Ebben a pozícióban várhatja a Nagybánya II. elleni találkozóját, amelyet jövő szombaton 18 órakor rendeznek a székelyudvarhelyi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda A osztály, D csoport, 14-ik forduló:

Segesvári VSK–Székelyudvarhelyi Szejke SK 35–29 (18–16)

Szejke SK: Jobb (3 védés / 18 kapott gól) – Buguleț 3, Komporály 9 (2), Kopacz 1, Fekete 7, Orbán Levente 4, Jére 1. Csere: Orbán Szilárd (3/17) – Szász Előd 1, Kónya, Pál Szilárd 2 )1), Daninfeld, Tăuțean 1, Lőrinczi.
Vezetőedző: Sipos Lóránt.

A bajnokság állása:

1. Segesvári HCM 30 pont.
2. Nagyváradi VSK 27 p.
3. Szejke SK 25 p.
4. Nagybányai Minaur II. 19 p.
5. Nagyszebeni KC 13 p.
6. Tordai Potaissa II. 10 p.