Újabb Oscar-esélyes magyar rövidfilm

Az idei Oscar-gála előtt is izgulhatnak a magyar filmek készítői és kedvelői, ugyanis Tóth Barnabás Susotázs / Chuchotage című rövidfilmje is bekerült az Oscar-esélyes alkotások rövidlistájára – adja hírül a filmtett.ro erdélyi magyar filmportál.

A Susotázsban két magyar szinkrontolmács napja úgy indul a hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Az események azonban több, nem várt fordulatot vesznek – olvasható a film ajánlójában.

A Tóth Barnabás forgatókönyve alapján elkészült film szereplői Göttinger Pál, Osvárt Andrea és Takács Géza, a producerek: Kuczkó Andrea, Rajna Gábor és Tóth Lajos.

A film Magyarországon a Friss Hús fesztiválon mutatkozott be, és több rangos európai, amerikai filmfesztiválra beválogatták. Többek között a Manhattan Short Film Festivalra, amelynek köszönhetően Los Angelesben is vetítették, így jelölhetővé vált az Oscar-díjra. A Susotázs nyerte a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját is.

Az élőszereplős rövidfilmek rövidlistáját december közepén tette közzé az Amerikai Filmakadémia, az öt Oscar-jelöltet pedig január 22-én jelentik be.