Újabb medvetámadás, ezúttal Kápolnáson

Súlyos sérülésekkel került kórházba vasárnap egy férfi, miután rátámadt a medve Kápolnásfalu területén, írja az Agerpres.

Az 53 éves férfi a villanypásztort ellenőrizte, amikor hirtelen rátámadt a medve – közölte vasárnap este Borboly Csaba Facebook-élőben.

A betegen mellkasi sérülések vannak, valamint egy mélyebb sérülés, vesetájékon harapott bele a medve. Továbbá enyhén megsérült a megtámadott férfi bordája, testén felszíni karcolások is megfigyelhetőek – részletezte a megyeelnök.

„Egy szerencséje volt: hogy kutyával volt”, jegyezte meg Borboly. Az információkat csak megerősíteni tudta Bíró-Mărmureanu Leonárd, a Nagyküküllő vadászegyesület elnöke, akinek kollégája, György Ágoston sietett az áldozat segítségére. Ő volt az, aki a sérült férfit a csíkszeredai kórházba szállította Kápolnásfaluból, miután az a támadás helyszínéről, a Tizenhétfalusinak nevezett zónából saját autójával jött be. A megyeelnök tájékoztatása szerint az áldozatot műteni kellett, állapota stabil.

Kérni fogják a támadó medve kilövését a minisztériumtól, közölte még a vadászegyesületi elnök, de legjobb esetben is egy hét, amíg megszerzik azt, a medve pedig nem vár, nem áll egy helyben, amíg a bürökrácia végzi a dolgát, ezért – s a lakosság biztonsága érdekében is – folyamatos megfigyelés alatt tartják a vadőrök.

Alig néhány napon belül ez már a második, emberi áldozattal járó medvetámadás, a hidegkúti esetről itt olvashatsz. A legfrissebb esetektől függetlenül Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy hamarosan benyújtja javaslatát a medveprobléma kezelésére, amelyről a kormánynak kell döntenie.

A kiemelt kép illusztráció.