Újabb három településen kicserélik az iskolakiflit

Hargita Megye Tanácsa értesítette a kisiskolásoknak kiflit szállító tordai céget, hogy újabb panaszok érkeztek a szolgáltatásukat illetően, ami kilátásba helyezi a szerződés felbontását további három település esetében.

A fogyasztóvédelmi bejelentések szerint rossz minőségű a kiszállított péktermék, sok esetben nincs feltüntetve a szavatossági idő, illetve a szállítással kapcsolatosan kifogásolják, hogy a sofőr az ajtó előtt hagyja a termékeket.

A vonatkozó szabályozás értelmében, legalább két – az illetékes hatóságok által megerősített – panasz kell érkezzen egy kistérségre ahhoz, hogy felbontsák a szerződést. Ez két térség esetében meg is történt, az egyikbe a maroshévízi, a másikba a kápolnásfalusi és a szentegyházi tanintézetek tartoznak. Ha szerződésbontásra kerül sor, ez körülbelül 2650 gyereket érint.

Korábban beszámoltunk arról, hogy már volt példa szerződésbontásra, aminek eredményeképpen a székelyudvarhelyi, csíkszeredai, gyergyóditrói, gyergyóremetei és gyergyószárhegyi iskolákba már a Harmopan Rt. szállítja a kiflit.