Újabb energiatolvajokat kaptak el

Szerdán, február 10-én ismét nagyszabású ellenőrzőakciót tartottak Székelyudvarhelyen a hatóságok annak érdekében, hogy energiatolvajokat leplezzenek le. Összesen 26 helyszínen vizsgálódtak szakértők bevonásával, és 4 bűnügyi kivizsgálást indítottak 3 személy ellen elektromos áram és gáz lopásának vádjával.

Ezért voltak maszkosok a Mokkánál csütörtökön

Hét másik helyszínen is ellenőrzéseket tartott a rendőrség. Hatnál rendellenességet találtak.

Egy székelyudvarhelyi lakos ingatlanában és az általa ügykezelt kereskedelmi egységben illegálisan csatlakoztak az elektromos hálózatra, a villanyórát is „megbuherálták”. Egy másik helyen a földgázvezetékre csatlakoztak törvénytelen módon, míg egy bárban szintén a villanyórán látszottak illetéktelen beavatkozás nyomai.

A szakértők megállapították, hogy az elsődleges becslések alapján az elkövetők által okozott kár megközelítőleg 150 ezer lej. A rendőrségi nyomozás lezárása után a székelyudvarhelyi ügyészség dönt a vádemelésről.

Január 29-én hat helyszínen találtak törvénytelen energiahasználatra utaló jeleket, akkor a kárt 200 ezer lejre becsülték. Ezúttal nem ugyanazokról a személyekről és cégekről van szó, mint előző alkalommal, közölte kérdésünkre Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő. De információink szerint lehet összefüggés a január végén feltárt ügyek és a mostaniak között.