Új vasúti szerelvények beszerzéséről írtak alá szerződést

A szállításügyi minisztérium eddig 9,9 milliárd lej értékben írt alá szerződéseket új vasúti szerelvények beszerzésére – jelentette be kedden Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.

119 elektromos szerelvény és 16 elektromos mozdony megvásárlásáról kötöttek eddig szerződést, de a tárcavezető szerint feltétlenül szükséges a teljes romániai vasúti járműpark felújítása.

„Már többször elmondtam, és ismétlem, az állampolgárok saját komfortérzetükön is tapasztalhatják, hogy Romániában több mint 20 éve nem vásároltak új vonatokat. A 9,9 milliárd lejre megkötött szerződések a vasúti járműpark fejlesztését fogja eredményezni” – szögezte le Sorin Grindeanu a 62 elektromos szerelvény beszerzésére vonatkozó szerződés aláírásakor. A vasúti kocsikat a lengyel Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spolka Akcyjna vállalat fogja leszállítani.

A miniszter szerint az új vonatok 10 villamosított útvonalon fognak közlekedni Konstancán, Ploieşti-en, Buzăun, Focşani-on, Bákón, Iaşi-on, Suceaván, Brassón, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredán, Besztercén, Kolozsváron, Aradon, Temesváron, Resicabányán és Bukaresten keresztül.