Új szerződést kötöttek a Bányai felújítására

A Bányai János Műszaki Szakközépiskola főépületének két szárnyát érintő munkálataira vonatkozó szerződést írt ma alá Gálfi Árpád polgármester – közölte Facebook oldalán a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal kedden, április 12-én.

A szerződést már korábban is megkötötték, utána Feleki Csaba iskolaigazgatóval beszéltünk a majdnem 13 millió lejes beruházásról – ezt ide kattintva olvashatod el –, de a közbeszerzési folyamatot megóvta az egyik ajánlattevő cég, így a beérkezett ajánlatokat a törvény szerint újraértékelték. Ezek után történt meg az új szerződéskötés a már elsőre is nyertes bukaresti vállalkozás, a Niliton képviselőjével.

Azonban továbbra is várunk,

egy, a 15-ös kormányrendelet módszertanának elfogadására, ez fogja ugyanis kezelni az infláció miatt „brutálisan elfutott” árakat, mondta el megkeresésünkre Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője.

A módszertan elfogadásának folyamatát a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium oldalán, a mdlpa.ro-n lehetne követni. „Ezt országos szinten várja minden építtető és építő” – mondja Zörgő Noémi, aki reméli, hogy ez májusig meg fog történni, és akkor elkezdődhetnek a munkálatok, amelyeknek 2023. október 30-áig kell befejeződniük.