Új repülőjáratok Magyarországra és Bukarestbe

Hétfőtől, szeptember 5-től közvetlen légi járatokat indított Magyarországról Erdélybe az Aeroexpress Regional magyar légitársaság.

A légitársaság által használt Embraer 120 ER utasszállítót kifejezetten a rövidtávú, regionális járatok üzemeltetésére fejlesztették ki. Utazósebessége 552 km/h és 9.000 m magasan száll.

A repülőjáratok Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Kolozsvárral és Marosvásárhellyel kötik össze. Az új járatok hetente háromszor közlekednek a két hónapos bevezető időszakban. A légitársaság honlapja szerint a repülők október 28-ig közlekednek hétfőn, szerdán, pénteken.

A jegyárak irányonként 40 és 90 euró között mozognak és külön érdekesség, hogy a Budapestet és Debrecent Kolozsvárral összekötő járatok menetrendje egy munkanap alatt oda-vissza teljesíthető utazásokat tesz lehetővé. Debrecen és Marosvásárhely között úgynevezett fordulójárat közlekedik.

A magyar légitársaság ezzel beelőzte

a román AirConnect társaságot, amely október 15-től keddi és szombati napokon indítja járatait Kolozsvárról és Bukarestből Budapestre és vissza. Mindkét járaton a 68 férőhelyes ATR-72-68Y típusú légcsavaros repülőgép repül, mely 1 óra 15 perc alatt teszi meg a Kolozsvár-Budapest, és 1 óra 50 perc alatt a Bukarest-Budapest távot. A jegyárak 50 eurótól kezdődnek a honlap szerint, a légitársaság ugyanakkor 35 euróért belföldi járatokat is kínál, összekötve például Kolozsvárt és Marosvásárhelyt Bukaresttel.

A Wizzair továbbra is működteti Marosvásárhely és Budapest közötti járatát, a szeptemberi program alapján hetente öt alkalommal is szállít utasokat, akár 25 eurótól irányonként.

Mediafax, Maszol, Krónika