Új orvosigazgatója van a kórháznak

Január 22-én adtunk hírt róla, hogy tizenkét év után lemond orvosigazgatói tisztségéről Dr. Lőrinczi Csaba, aznap Gálfi Árpád polgármester azonban bejegyzésében azt is közölte, hogy a kinevezés lejártáig, azaz február 2-áig el kell látnia orvosigazgatói feladatait. A lemondást követően Dr. Borka-Balás Attila ideiglenesen kinevezett kórházmenedzser tájékoztatott, hogy már megkerestek valakiket, akik be tudnák tölteni a funkciót, de ameddig ezek a személyek nem döntenek, nem szeretnék nyilvánosságra hozni kilétüket. A vezetőtanács január 25-én ülésezik, mondta még el.

Később, február 2-án, kedden Borka-Balás megkeresésünkre elmondta, mivel nem vettek részt az egészségügyi igazgatóságtól a kollégák, ezért inkább informális volt a 25-ei találkozó, így az elnök hivatalos megválasztását csütörtökre vagy péntekre reméli. Azt azonban elárulta, hogy Dr. Szöllősi Attila urológus főorvos lesz az ideiglenesen kinevezett orvosigazgató. Szakmailag megalapozott döntés volt, fiatalember, megbírják a képességei, minden arra vall, hogy ő el tudja látni megfelelően a megbízást – indokolta meg a választást.

A 37 éves, nyárádszeredai születésű urológus Marosvásárhelyen végezte tanulmányait, majd a marosvásárhelyi megyei kórházban dolgozott, mielőtt a székelyudvarhelyi kórház urológus szakorvosa lett. Amig végleges státusába nem tud lépni az ideiglenes ügyvezetés, addig neki is ideiglenes lesz a kinevezése – tette hozzá a jelenlegi kórházmenedzser. Szerinte nem is vetődött fel a kérdés azzal kapcsolatban, hogy Dr. Lőrinczi Csaba marad-e a kórház alkalmazottja, ő folytatja a belgyógyász-diabetológus praxisát az intézményben.

Hivatalos kinevezés még nem történt, de volt szó róla – mondta el megkeresésünkre Dr. Szöllősi Attila február 2-án, mielőtt 4-én, csütörtökön Ember Attila, Gálfi Árpád polgármester megbízásából e-mailben közölte szerkesztőségünkkel, polgármesteri rendelettel Dr. Borka-Balás Attilát újabb 30 napos, ideiglenes megbízással hatalmazták fel a kórház menedzserigazgatói feladatainak ellátására, Dr. Szöllősi Attila urológus főorvost pedig az orvosigazgatói feladatok ellátására. „A kialakult helyzet miatt a kórház Igazgatói Tanácsának minden tagját szintén csak hónapról hónapra történő hosszabbításokkal tudjuk ideiglenesen megbízni a teendőikkel” – írja még a közlemény.