Új oltásközpontja van a városnak

Fotók: GÁL ELŐD

Hétfőtől, február 1-től a II. Rákóczi Ferenc utca 5. szám alatti moziépületben kialakított oltási központban folytatódik a vakcinák beadása az országos kampány második szakaszában érintett személyeknek.

„Így megszűnik a kórházban kialakított oltási központ működése, és Székelyudvarhelyen csak a mozi épületében létrehozott oltási központban zajlik a következő időszakban a koronavírus elleni védőoltás beadása” – írja szombati közleményében a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, ahol arról érdeklődtünk, hogy az előzetesen tervezett két helyszín közül – a másik a bethlenfalvi kultúrotthon épületében van kialakítva – miért csak egyiken folytatódik a vakcinák beadása.

„Az indulás oltóanyagra vár. Az is kész van, már jóváhagyták, ha azt mondja a minisztérium, hogy van elég oltóanyag, illetve személy, és azt is lehet indítani, akkor tudjuk is” – mondta el megkeresésünkre Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője. Az Udvarhelyre érkező oltóanyag mennyiségét tekintve jelenleg a mozi épületében kialakított két oltópont – ahol átlagosan nap 120 vakcinát adnak be – kielégíti az igényeket – fogalmazott. „A másik oltóközpont nem is jelenik meg a rendszerben, hogy oda tudnád magad regisztrálni. Amikor azt mondják, hogy jött a gyártótól még anyag, és engedi a platform, hogy oda is iratkozzanak, akkor ott is tudjuk indítani, de egyelőre nincs erre szükség” – magyarázta.

Ezután tehát minden olyan személy, aki 2021. január 31. utáni időpontban kell bekapja a vakcinát, a mozi épületében kialakított központban kell megjelenjen reggel 8 és este 8 között

A mozi épülete előtt már hétfő reggel néhányan a sorukra várnak, miközben a helyi rendőrség emberei felügyelik azt, hogy minden zökkenőmentes legyen. Hogy kik azok, akik a második szakaszban megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát, arról ide kattintva tudhatsz meg többet. És arról, hogyan zajlik az oltási folyamat – amit még a kórházban ideiglenesen kialakított központban néztünk meg – ide kattintva olvashatsz egy beszámolót.