Új módszerekkel is lehet majd jelentkezni oltásra

Nem csak az online oltási platformon, a RoVaccinare oldalán lehet majd jelentkezni a koronavírus elleni vakcinára, írják az Agerpres weboldalán.

Az oltáskampány koordinátora, Valeriu Gheorghiţă kedden úgy nyilatkozott, mivel sokak számára nehézséget okoz az oltási platformhoz való hozzáférés, két újabb időpontkérési módszert vezetnének be: lehetőség lesz oltási időpontot kérni telefonon, call centeren keresztül, anélkül, hogy ehhez fiókot létesítsenek a platformon, illetve személyesen, a kiválasztott oltóközpontnál is.

A városháza még nem kapott erről hivatalos tájékoztatást, amint kapnak átiratot, azonnal meghirdetik, ígérte Zörgő Noémi, a hivatal szóvivője.

Egyébként telefonos, magyar nyelvű segítséget korábban is lehetett igényelni, ehhez vagy az egyes oltóközpontot kellett tárcsázni a 0733-313010-es vagy a városháza szociális igazgatóságát a 0744-420918-as telefonszámon, ők segítettek a fiók létrehozásában és az iratkozásban.

Az új, bethlenfalvi oltóközpontba, mivel ott AstraZenecával oltanak, egyszerűbb a helyfoglalás, a 0733-313009-es telefonszámon közvetlenül az oltóközponttal lehet időpontot egyeztetni.

Kiemelt kép: ILYÉS Zalán