Új menetrend szerint közlekednek a vonatok

Vasárnap, december 10-én lépett érvénybe az új vasúti menetrend, amely tartalmazza a Kolozsvár és Nagyvárad közötti villamosítási munkálatok okozta változásokat is. Az új menetrend előreláthatólag 2024. december 14-ig lesz érvényben.

Hétfőtől kezdve leáll a két nagyváros közötti megszokott, az állami vasúttársaság által szolgáltatott menetrend, a magán vasúti társaságok még január 8-ig közlekedhetnek ezen az útvonalon. Ezután a személyvonatok Kolozsvár és Nagyvárad közötti szakaszon Kolozs megyében csak Kolozsvár és Egeres, Bihar megyében pedig Élesd és Biharpüspöki között közlekednek, Nagyvárad érintésével.

A nemzetközi vonatok is kerülőúton fognak közlekedni a továbbiakban, Nagykároly és Arad irányába. 

A frissített menetrend a CFR Călători honlapján már elérhető, olvasható a vállalat közleményében, mely a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, kedvezményeket és a 16 InterCity vonaton igénybe vehető szolgáltatásokat, mint például az ingyen wi-fi, is tartalmazza. Jegyeket venni online, a jegyirodában, a CFR mobiltelefonos alkalmazásaiban, illetve a vonaton a kalauzoknál is lehet érintőkártyás rendszerben.

Bár a romániai vasutakon 160 km/órás a megengedett maximális sebesség, a nemrég felújított vasútvonalakon a 200 km/órás sebességgel is haladhatnak egyes vonatok.

Forrás: Kolozsvári Rádió, Economedia

Â