Frissítve: Új lakója van az udvarhelyi karanténháznak

Archív felvétel az udvarhelyi épület kapujáról.

Március 24-én, hétfő este ötre bővült azoknak a személyeknek a száma, akik a székelyudvarhelyi karanténépületbe kerültek – adta hírül Facebook-oldalán a városháza.

A kedd reggeli bejegyzésben arra is felhívták a figyelmet, hogy a külföldi hazatéréseket jelenteni kell a Megyei Közegészségügyi Hivatalnál (DSP), és 14 napra kötelező módon otthon kell maradni. Ez különben a sárga jelzésű országokra, régiókra igaz, a vörös területekről érkezőket azonnal intézményes karanténba helyezik. A legutóbbi listát itt lehet megtekinteni.

Az udvarhelyi karanténépületbe előbb két személyt kísértek a határtól március 14-én, majd két másik személyt március 15-én este. Mindannyiukat megfigyelés alatt tartják, tesztet végeznek rajtuk, eddig kettőnek negatív volt az eredménye.

Hogy milyen az élet a karanténban, arról egy szovátai „fogoly” mesélt részletesen.

Frissítés (12.00)

A többiektől eltérően az ötödik személy nem hatósági kísérettel érkezett, hanem önként jelentkezett, miután hazatért Franciaországból. Döntését az indokolta, hogy idős szüleivel lakik, és nem tudja magát tőlük otthon elkülöníteni. Nincsenek tünetei – közölte velünk Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 24-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!