Új kütyüt vettél?

Eszközhiány miatt nehézségbe ütközik a gyerekek online tanulása. Sok családban van számítógép, okostelefon, de két-három iskolás gyerek már nehezen osztozik rajtuk, főleg, ha a szülők is otthonról kell, hogy dolgozzanak, amikor az online órák zajlanak, keresték meg a Magyar Szülők Szövetségét, mely ennek megoldására átfogó, országos projektet indított SZERETETVONAL – DIGITÁLIS OKTATÁS néven.

Sok erdélyi vállalkozó és magánszemély felajánlott már eszközöket, de a projekt nagyságát tekintve, rengeteg segítségre van még szükség. Ezért, ha van olyan jó állapotban levő laptopja, táblagépe, okostelefonja, teljesen felszerelt számítógépe, amit már nem használ, vagy amit nélkülözni tud, kérjük, adja azt át egy olyan gyereknek, akinek szüksége lesz rá az online oktatásban – kérik a szervezők.

A digitális eszköz egyenesen a rászoruló gyerekekhez kerül, ebben az egyházak segítenek. Hozzájuk futnak be az igénylések a családok részéről. A kiszállításban futárcégek és szeretetszolgálatok segítenek. A szövetség csupán a kapcsolatot teremti meg a felajánló és a rászoruló gyerek között.

Kérik, hogy ne kidobni való készüléket juttasanak el a gyerekekhez, hanem olyat, amely megfelel az online oktatás követelményeinek. Sérült, javításra szoruló, hiányos készüléket nem fogadnak el.

A felajánlók magyarszulok@gmail.com ímélcímen jelentkezhetnek, ezután a szövetség munkatársai felveszik velük a kapcsolatot – olvasható az adománygyűjtésről szóló közleményükben.