Új kihívás előtt a Szejke SK

Az egyik cél teljesítve, jöhet a következő.
Fotók: Sinka-Király Levente

A férfi kézilabda A-osztály D csoportjának zárófordulója előtt a Szejke SK a segesváriak fölött aratott győzelmével bebiztosította az elődöntő tornán való részvételét.

A Szejke SK legközelebb Nagybányán lép pályára. Az A osztály D csoportjának zárófordulójában a Minaur II. lesz a vendéglátó a következő hét végén. A találkozónak udvarhelyi szempontból már nincs tétje, az eredménytől függetlenül a Szejke SK a második helyen zárja a csoportot.

A feljutásért zajló elődöntőket nyolc csapat részvételével Brassóban rendezik május 2-a és 5-e között. A résztvevő csapatokat két négyes csoportba osztják a szervezők. Habár az alapszakasz fordulói még nem értek véget, azt már tudni lehet, hogy melyik csapatokkal kell megküzdjön a Szejke SK a döntő tornára kerüléshez.

Az egyik ilyen ellenfél

Vaslui együttese lesz, akik az A csoportot pontveszteség nélkül vezetik. Szintén ebbe a csoportba kap besorolást a Resicabányai Scolar VSK, a Caraș-Severin megyei csapat szintén pontveszteség nélkül vezet a C csoportban.  A harmadik ellenfél a B csoport második helyén végző együttes lesz. Jelenleg ebben a pozícióban a Konstancai Dél-Dobrudzsa áll, de a kiírás szerint nem vehet részt a feljutásért zajló tornákon, mert a Bölények Ligájában már szereplő klub fiókcsapatáról van szó. Így a záróforduló után törlik eredményeiket, és valószínűsíthető, hogy a Medgidia SK végez az elődöntő tornát érő helyen.

A másik csoportban a Galaci VSK, a Krajovai Universitatea, Alexandria és a Segesvári VSK fognak szerepelni.

,,Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a játékosaimnak, akik az egész bajnokság alatt remek munkát végeztek. Szeretném megköszönni nekik a kitartást, amivel hozzájárultak az elsődleges cél eléréséhez. Amit az edzéseken mutattak a fiúk, az sokszor a másodosztály szintje fölött volt. Most azon dolgozunk, hogy ezt a szintet átvigyük a mérkőzéseinkbe is. Következik a brassói elődöntő-torna, ahol olyan együttesekkel találkozunk, amelyekben több első ligát megjárt játékos is szerepel. Ezeknek a csapatoknak nem titkolt szándékuk feljutni az első osztályba. Az erősebbik csoportba kerültünk, tehát a lehető legjobb szintfelmérő mérkőzések előtt állunk. Három hivatalos találkozót játszunk, de a célunk az, hogy ez a szám minél több legyen ” – nyilatkozta portálunknak Sipos Lóránt, a Szejke SK vezetőedzője.

A brassói tornán

mindkét csoportban körmérkőzések lesznek. A döntőre a csoportok első két helyezettje kvalifikálja magát, ez május 16-a és 19-e között kerül megrendezésre. A csoportelsők a másik csoport második helyezetteivel mérkőznek meg, majd következnek a helyosztók. A két győztes az első helyért, a két vesztes a harmadik helyért küzd. Ha a rendes játékidő végén a csapatok döntetlenre állnak, hetesekkel döntik el a győztes kilétét.

Az első két helyezett jogot szerez arra, hogy jövőben a Bölények Ligájában szerepelhessen. A harmadik és negyedik helyezett a Bölények Ligájában a 11. és 12. helyen végző együttesekkel egy újabb négyes tornán döntik el, hogy melyik két csapat folytatja a 2019-2020-as szezont a legfelsőbb osztályban.