Új házat szeretnél?

Ha részesülni szeretnél az Új Ház program kedvezményeiből, március 26-től kezdődően benyújthatod a hitelre vonatkozó kérelmet a programban resztvevő bankokhoz – derül ki az RMDSZ közleményéből.

Az Új Ház program célja megkönnyíteni a lakásvásárlást a magánszemélyek számára, az állam által garantált kölcsönökön keresztül. A kedvezményezettek új házakat, konszolidált lakásokat, valamint más kategóriájú lakásokat is vásárolhatnak a programon belül.

Az Új Ház programban alkalmazott kezelési díj erre az évre 0,30 százalékra csökkent az előző évben alkalmazott 0,40 százalékról. 2021-re az Új Ház programra az állami garanciára elkülönített felső határ 1,5 milliárd lej értékű.

Több információt a közreműködő bankoknál és a program hivatalos honlapján lehet találni. A programban 14 Romániában működő bank vesz részt, ezek: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank és Alpha Bank.

A pénzügyminisztérium egyúttal a kis- és középvállalkozásoknak szánt IMM INVEST és IMM LEASING programokat is elindította március 25-étől – olvasható még a közleményben.