Új diákpolgármestere van a városnak

Megtartották a huszonhetedik Székelyudvarhelyi Diáknapok zárónapját Szejkefürdőn vasárnap, ahol kiderült, ki lett az új diákpolgármester, és melyik csapat nyerte az egész héten át tartó vetélkedőt.

A vasárnapi programban ügyességi játékok, főzőverseny és boxermaraton voltak, de még az eredményhirdetés előtt a csapatoknak dalban kellett elmondaniuk, hogy mivel és hogyan telt el a diáknapos hetük. „Ki vagyok purcanva, egész héten ittunk” – mondta az egyik diák, amikor megérkeztem Szejkére, és kérdeztem tőle, hogy hol a buli. Sunyiban azt is elárulta, hogy volt nap, amikor orvosi igazolással hiányzott a suliból, de amikor bent voltak, akkor sem lehetett velük túl sokat kezdeni.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a hózenTrógerek jelöltje, Balázs Ádám lett a vadonatúj diákpolgármester, ő szerezte ugyanis a legtöbb szavazatot, és ez számított leginkább a polgármesterjelöltek versenyében. A csapatversenyt a nyaConverse csapat nyerte meg, ők minden számban az első fertályban végeztek, a sportnapot például magabiztosan nyerték meg, és a diáknapos tehetségkutatón a második helyet szerezték meg.

Az eredményhirdetést követően Balázs László, a leköszönő és Balázs Ádám, a frissen megválasztott diákpolgármester egy időkapszulában ásta el a huszonhetedik diáknapok „dokumentációját”: a jelöltek plakátjait, az összefoglaló dalszövegeket, a csapatok logóival ellátott matricákat, egy szervezői és egy résztvevői kártyát.

Fotók: Ilyés Dániel