Új csapatkapitánnyal, és új, hófehér mezben kezdte meg idényét az FK

Fotó: GÁL ELŐD

Vadiúj hazai, hófehér szerelésben kezdte meg vasárnap, szeptember 11-én a román élvonalbeli futsalbajnokság 2022-23-as idényét a Futsal Klub Székelyudvarhely, amely idén barátságos mérkőzésen búcsúzott el csapatkapitányától. Szécsi Barna sem hiányzott a szezonnyitóról, kisfiával az ölében a lelátóról tekintette meg volt csapata első bajnokiját.

A szezonrajt ugyan egy héttel korábbra volt ütemezve, az első fordulóból csupán egy meccset játszottak le a menetrend szerint az U19-es Európa-bajnokság miatt, amelyen több FK-játékos is részt vett Spanyolországban a román válogatott színeiben. Kerestély József a csapatkapitánya volt a csoportját pont nélkül záró és így kieső nemzeti csapatnak. De az FK kapitányi karszalagja is gazdára várt, végül ezt Tankó Levente húzta fel a Luceafărul Buzău elleni első bajnokin.

Szécsi búcsúmeccsén ugyan már pályára álltak, hivatalos mérkőzésen először szerepelt Jakab Zoltán együttesében a csapat két idei szerzeménye, Iszlai és Küsmödi, akik mindketten tagjai a román felnőtt válogatottnak is.

Meg is ragadta a tavalyi bronzot elhódító hazai együttes a kezdeményezést, ám a vendégeknek sikerült először betalálnia, amikor Ion kapott egy remek indítást, elhúzta a kimozgó Grigoraș mellett és nehéz szögből gurított a hálóba. Nem dőlt karjába az FK, folytatta, ahol abba hagyta és gyorsan egyenlített az egy nappal később születésnapját ünneplő Tankó révén, majd Balázs Attila góljával vezetést is szereztek a fehérmezesek. Balázs egy lövőcsel után messziről bombázott, és lövése a kapufáról zúgott a hálóba. A szünet előtt azonban még erre is válaszolt Buzău, Dobre öt másodperccel a lefújás előtt egyenlített.

A második játékrészben aztán előnybe is kerültek a vendégek, Crăciun volt a gólszerző. Jött a válasz szinte azonnal a túloldalon is, egy szépen végigjátszott akció után a kapusáról mezőnyjátékosra cserélő FK részéről Kedei passzolta be a labdát a hálóba. Ezután még két alkalommal is eredményesek voltak a hazaiak, mindkétszer egy szögletet követően, első alkalommal Tankó, második alkalommal Iszlai talált, megszerezve első bajnoki gólját a szezonban, és az 5-3 arányú győzelmet is csapata részére.

A győztes szezonnyitó után az FK-nak majd pótolnia kell az első fordulóból, az Autobergamo Déva elleni mérkőzését, de lesz erre ideje, hiszen a következő fordulóban a bajnokságtól visszalépő Sporting Ciorăști ellen játszanának, illetve a negyedik forduló csupán október 15-re van ütemezve a Román Labdarúgó Szövetség előzetes menetrendje szerint.