Új címert szeretne Bögöz község

Új címert szeretne Bögöz község, és a lakókat is bevonják az alkotófolyamatba. Nem a beküldött alkotásokból kerül ki a hivatalos címer, sokkal inkább „kirakósként” képzelik el, ami a nyolc településről érkező javaslatokból készül majd el, az ötleteket: elemeket, szimbólumokat felhasználva készíti el a címert egy szakember.

Amennyiben már rendelkezik a község falvai közül valamelyik címerrel, kérik ezeket elküldeni az office@primariamugeni.ro címre, ha nem, akkor arra kérik a lakókat, készítsék el szülőfalujuk címerét szabadon választott technikával. Korhatári megkötés nélkül várják alkotásaikat, amit név és elérhetőség megadásával leadhatnak a községi könyvtárban 2021. június 7-ig.

Nyerhetsz is vele!

A beérkezett munkákat szakmai zsűri fogja értékelni, az alkotásokat kiállítják a polgármesteri hivatal udvarán és díjazzák is ezeket. Az első díj egy 50 lej értékű könyvutalvány, hőlégballonos függeszkedő repülés, belépő a Mini Erdély parkba és páros belépő a parajdi Lepkeházba. A második egy 50 lej értékű könyvutalványt, Mini Erdély park belépőt, és páros belépőt tartalmaz a parajdi Lepkeházba. A harmadik és a különdíj nyertese is belépőt kap a Mini Erdély parkba és a Lepkeházba, mellé pedig egy órás lovaglást is.

A szakmai szempontok mellett legalább annyira fontos, mit gondolnak a községlakók a beérkezett alkotásokról, írják a Bögöz község Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben, így június 9. és 14. között közönségszavazás dönt egy hőlégballonos függeszkedő repülés sorsáról. Továbbá, a résztvevők között kisorsolnak még 1 órás lovaglást, egy 50 lej értékű könyvutalványt, hat darab belépőt a Mini Erdély parkba és egy páros belépőt a parajdi Lepkeházba.