Úgy néz ki, hogy a következő négy nap szép és napos lesz

A sokévi átlagnál melegebb lesz a következő két hétben országszerte, esőre csak elszórtan lehet számítani – írja az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 8. és 21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

A hétfőn közzétett előrejelzés szerint Erdélyben szerdáig fokozódik a felemelegedés, a nappali csúcsértékek regionális átlaga 24 és 26 Celsius-fok között alakul. Szerdától április 15-ig 20–24 fok közötti maximumok várhatók, majd visszaesik a hőmérséklet, a vizsgált időszak végéig 14–16 fokig melegszik fel a levegő nappal.

Éjszaka 2 és 10 fok közötti hőmérséklet várható, április 9-én és 10-én, majd 18. és 21. között lesznek a leghűvösebbek a reggelek. Kisebb esőzésekre inkább április 14. után lehet számítani – írják.

De mit mond Pityu?

Sok újdonságot nem – kezdi a kedden, április 9-én közzétett bejegyzését a Szentegyházi (nem hivatalos) Meteo Állomás, majd így folytatja:

„A dolog még egyelőre úgy néz ki, hogy az előttünk álló 4 nap szép és napos lesz, a sok évi átlag fölötti hőmérséklettel. Csapadék nem valószínű. Szombaton esőink lesznek, úgy néz ki. (…) Habár még eléggé bizonytalan a dolog, egyes modellfuttatások szerint nuku, mások elég bizakodóan hozzák a szombati légköri instabilitást. Leszűrve a lényeget, szombatra egy kicsit lehet megbicsaklik a jó időnk jó kedve és (hátha) elhozza a várva várt esőket”.

Azt írja, a hó derekától arrafele kiszámíthatatlannak, de jórészt esősebbnek néz ki, és ha „a jelzett cuccok úgymond a helyükön maradnak, az általában azt jelenti, hogy egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy be is jön a prognózis”.

Kiemelt fotó: ANIKET BHATTACHARYA