Udvarhelyt a vörös zónába sorolták

Habár hétfőn visszaesni látszott, kedden ismét 3 ezrelék fölött van a város fertőzöttségi mutatója, így városunkban a piros forgatókönyv lép érvénybe május 11-éig, a megyei vészhelyzeti bizottság határozata szerint.

Ez változik a piros forgatókönyvvel

Május elejéig tartanak a korlátozások Székelyudvarhelyen és két községben.

A városi kórházban kezelt betegek száma viszont kevéssel, de csökkent: a tegnapi 117 személy helyett ma 111 személyt ápolnak a kórház különböző osztályain, és az intenzív osztály is félig van tele, jelenleg 5 személy szorul intenzív terápiás ellátásra, közülük három személy intubált.

A megyében 23 új fertőzöttről jelentettek, körülbelül ugyanennyi a gyógyultak száma is, a fertőzöttségi mutató továbbra is 1,30 körül stagnál. Megugrott azonban az otthoni karanténba helyezettek száma, mintegy 150-el a korábbi ötszázhoz képest.

Országszerte már egy hete stabilan 3.000 alatti az új fertőzöttek száma, kedden 2.019 új fertőzöttről jelentettek, viszont az elmúlt napon is magas az elhunytak száma, 172-ből 159-nek volt ismert társbetegsége, három Hargita megyei volt.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza április 27-én, kedden közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: Pál Edit Éva