Udvarhelyszéken is keresték a drogot a maszkosok

Országos szinten 47 akciót hajtott végre párhuzamosan a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) a román rendőrség és a csendőrség támogatásával. Hargita megyében több helyszínen is razziáztak, udvarhelyszéki fogás is akadt szerda reggel, miközben egy másik megyében egészen abszurd helyzet alakult ki: az egyik gyanúsított rendőrt akart hívni a házkutatókra.

A DIICOT ügyészei elsősorban ember- és gyerekkereskedelemre, a kiszolgáltatott személyek kizsákmányolására, migránscsempészetre, kiberbűnözésre, kábítószer-kereskedelemre és különösen súlyos következményekkel járó vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott szervezett bűnözői csoportok felszámolását vették célba.

Az egyik fogásról videó is készült. Forrás: Román Rendőrség (Facebook)

A nagyszabású akció keretében országszerte 457 helyszínen végeznek házkutatást, és 367 személyt kísértek be kihallgatásra.

Hargita megyében drogot találtak

a hét helyszínen elrendelt házkutatás során, hat gyanúsított személyt hallgattak ki cannabis és magas kockázatú kábítószerek birtoklása és forgalmazása miatt. Rendőrségi forrásból tudjuk, hogy udvarhelyszéki helyszínen is jártak a DIICOT maszkosai.

Fotó: Hargita megyei rendőrség

Mindeközben, az egyik Giurgiu megyei házkutatáson az egyik gyanúsított megfenyegette az ügyészség fekete ruhás, maszkos embereit, hogy kihívja a rendőrséget.

„Nyugodj meg, kezeket hátra! (…) Érkezik az ügyvéd, kérlek, nyugodj meg!” – mondta az egyik rendőr a férfinak, miközben kollégái próbálták megbilincselni.

„Hé, hívom a rendőrséget!” – válaszolt a gyanúsított az Agerpres hírügynökség közlése szerint, a DIICOT egy videofelvételére hivatkozva.