Udvarhelyre jön a legtöbb arany az ifjú alpesi sízők országos bajnokságáról

Balogh-Lőrinc Bernadett egy héttel korábban a nemzeti mezőnyben is első lett, fotó: Clubul Sportiv Carpati Sinaia Facebook-oldal

Idén újra a Nagy Norbert Ski síklub hozta el a legtöbb bajnoki címet az U16-os és U14-es korosztálynak, illetve még az ennél is kisebbeknek, Sinaián megrendezett alpesi sí országos bajnokságon – jelentette be Facebook-oldalán a klub.

A március 6-7-én rendezett országosra már formába hozták magukat Nagy Norbert tanítványai, 4 nappal korábban ugyancsak Sinaián vettek részt egy nemzetközi versenyen, és a román, magyar, ukrán, bolgár, lett sízőkkel teletűzdelt mezőnyben sem vallottak szégyent, Balogh-Lőrinc Bernadett egy óriásműlesiklásban szerzett első helyet, testvére, Balogh-Lőrinc Abigél egy második hellyel hangolt az országosra.

Nem csak a hangolás, a főpróba is nagyszerűen sikerült, Bernadett három arannyal tér haza az országosról: műlesiklásban, óriásműlesiklásban és kombinációban sem talált legyőzőre a 16 év alattiak korosztályában. Szabó Zsolt a legkisebbek között brillírozott, a kombinációt és az óriásműlesiklást nyerte meg. Mellettük Balogh-Lőrinc Mátyás állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ő műlesiklásban lett országos bajnok. Balogh-Lőrinc Abigél, akárcsak Bernadett, mindhárom számban dobogóra állhatott, kombinációban és óriásműlesiklásban az ezüstöt, műlesiklásban a bronzérmet szerezte meg.

A teljes csapat, fotó: a Nagy Norbert Ski Facebook-oldala

Cseke Péter és Páll László éppen hogy lemaradtak a dobogóról, előbbi ötödik helyen végzett, utóbbi egy negyedik és tizenkettedik helyet ért el. A felsoroltakon kívül Pantel Erik, Nagy Veronika és Péter Zsanett is a legjobb húszban végeztek versenyszámaikban. A korosztályos országos bajnokságon lesiklást és szuper-G-t nem, csupán technikai számokat rendeznek, ezek mindegyikében volt egy-egy győztese a székelyudvarhelyi klubnak.

A fiatal alpesi sízők szezonja a végéhez közeledik, Bernadettnek és Abigélnek még két, rangos nemzetközi versenyen van jelenése, előbb Abetone, majd Val d’Isère következik számukra.