Udvarhelynek sikerült, Keresztúrnak nem

Nem sokon múlott a keresztúriak (feketében) továbbjutása.
Fotók: Sinka-Király Levente

Könnyedén győzte le a szombati találkozón a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a Ceahlăul Piatra Neamț együttesét a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében. A Mánya Szabolcs edző-játékos által irányított udvarhelyiek öt gólos (8-3) első félidei vezetést követően 12-5-ös győzelmet arattak.

Azt már előre lehetett tudni, hogy az FK ellenfele a Székelykeresztúri Egyesülés – Kézdivásárhelyi KSE párharc győztese lesz. Ezt a találkozót hétfőn este rendezték a keresztúri Zeyk Domokos iskolaközpont tornatermében.

Zsúfolásig telt a terem a kezdő sípszóra a keresztúriak otthonában. A találkozó elején a másodosztályos KSE volt a kezdeményezőbb, de a vezetést csak öt perc után tudták megszerezni. Nem törte meg a bekapott gól a keresztúriakat, Kovács és Dézsi találataival a tizedik percben átvették a vezetést. Nem tartott ez sem sokáig, a vendégektől Kanyó a tizenegyedikben egyenlített. Mátéfi távoli bombával juttatta ismét előnyhöz a hazai csapatot a 13-ik percben, de alig néhány másodperc elteltével ismét sikerült egyenlítenie a vendég együttesnek. Az első félidő utolsó másodperceiben aztán a KSE szerezte meg az előnyt.

A gólzáporos első félidőt követően joggal számíthatott mindenki arra, hogy egy ugyanolyan második részt mutatnak a csapatok. Helyzetekben nem is volt hiány, de mindkét csapat elpuskázta azokat. Pár másodperccel a végső sípszó előtt kisbüntetőhöz jutott az Egyesülés, amivel hosszabbításba tolhatta volna a mérkőzést, de Klein lövését védeni tudta a kézdivásárhelyi hálóőr.

Így vendéggyőzelemmel zárult a találkozó, ami azt jelenti, hogy az udvarhelyi FK ellenfele a kézdivásárhelyiek együttese lesz a legjobb négy közé jutásért.

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő:

Székelykeresztúri Egyesülés – Kézdivásárhelyi SE 3–4 (3–4)
Gólszerzők: Kovács Ákos (7.), Dézsi Csaba (10.), Mátéfi Zsolt (13.), illetve Nicolae Păun (6., 20.), Kanyó Szilárd (11., 13.)

Ceahlăul Piatra Neamț – Futsal Klub Székelyudvarhely 5–12 (3–8)
Gólszerzők: Tifán 4, Kedei 2, Mánya 2, Biró 1, Szécsi 1, Balázsi 1, Szőcs 1.