Udvarhelyiekkel erősít Temesvár

Tifán Norbert Tamás, és Boda Krisztián, fotók: a Nyírgyulaj KSE, és a Korondi Futsal 2017 csapatok Facebook-oldalai

Székelyudvarhelyi játékosokkal erősít a román elsőosztályú futsalbajnokság újonca, a Temesvári CFR – adta hírül a radiotimisoara.ro. A román válogatott volt csapat- és szövetségi kapitánya, Robert Lupu által edzett vasutasok hétfőn, január 3-án elkezdték a felkészülést a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóira. Sok hiányzó nehezíti a dolgokat: az egykori válogatott Robert Vârlan Ciorăști-re szerződik, egy másik korábbi válogatott Florin Matei sérülés miatt hiányzik, ahogy a jelenlegi nemzeti együttes kapusa, Theodor Lungu-Badea is.

Az ők pótlásukra érkezik a csapathoz a 25 éves székelyudvarhelyi Tifán Norbert Tamás, a magyar elsőosztályú futsal liga nyolcadik helyén álló Nyírgyulajról, és a 26 éves, szintén székelyudvarhelyi Boda Krisztián, aki a másodosztályban szereplő Korond játékosa volt. Korábban mindketten erősítették a Székelyudvarhelyi Futsal Klubot is. Szintén Korondról érkezik Mihai Tătar hálóőr, aki egyúttal a kapusedzői feladatokat is ellátja a csapatnál.

Az idei bajnokság alapszakaszából már csak egy hétfordulós kör van hátra, viszont a negyedik helyen álló Temesvárnak a harmadik, udvarhelyiekkel játszandó találkozója éppen a csarnokban lesz megszervezve, így Tifánt és Bodát újra láthatjuk Udvarhelyen játszani, a Román Labdarúgó Szövetség előzetes programja alapján március 6-án.

A Temesvár egyébként január 15-én hazai pályán játssza az első idei bajnoki mérkőzését a Sportul Ciorăști ellen, míg a Székelyudvarhelyi FK három nappal később, január 18-án játszik, Buzăut fogadják.