Udvarhelyiek, akik szavaztak

A három politikus terrorizálása között, akik körül vasárnap forgott a magyar összefogás, elkaptunk néhány, nem politikus, de ismert udvarhelyit is, amint Votat pecsétet gyűjtöttek a személyi igazolványuk hátára.

Szakács-Paál István, a Harghita Business Center igazgatója három kindertojás és munkatársa

Berkeczi Zsolt kommunikációs felelős társaságában érkezett. A Kindert nekünk adta, Zsoltot sajnos nem.

Az UFF munkatársa, Török Tünde és férje, Mihály Csongor fotós is szavaztak, elsősorban azért, hogy ne legyen rosszabb a magyarság helyzete Romániában, másodsorban azért, hogy jobb legyen: gazdasági, turisztikai, infrastrukturális, kulturális szempontból, és még sorolhatnánk estig. Van, amiben és ahová fejlődni ebben az országban – foglalta össze motivációjukat Csongor.

Berkeczi-Orbán Zsolt, a szombatfalvi református egyházközség lelkésze is azért szavazott, hogy a magyar érdekeket legyen, aki képviselje a parlamentben.

Hermann Gusztáv Mihály, a székelyudvarhelyi városi könyvtár volt igazgatója, történész, egyetemi tanár a Művelődési Háznál szavazott. „Mert mindig szokott”, nyilatkozta, miközben hazafele ballagott.

Volt polgármesterjelöltünk édesapja és édesanyja, id. Csedő Attila és neje a városközpontban sétált, amikor elcsíptük. A fotós, aki Székelyföld falvait örökíti meg blogján, talán a legtöbb választási pecséttel rendelkezik Udvarhelyen. Személyi igazolványának háta telistele van Votat pecséttel. Mindig szavaz, mert kötelessége, és a románok nem fogják a magyarok érdekeit képviselni szerinte.

Habár, azt is szokták mondani, ha a választással valamit meg tudnánk változtatni, nem engednék meg nekünk – tette hozzá.

A városháza munkatársai közül, a hölgyek képviseletében Bihari Cristinát, az urbanisztikai osztály vezetőjét sikerült elkapnunk szavazás után. A jövőért szavazott, amikor állampolgári jogaival élt, nyilatkozta.