Udvarhelyi sikerek az idei Budapesti Farsangi Székely Maszkabálon

Sajnos, a bál kabalái, Tarlós István és Kövér László nem tudtak jelen lenni, de azért így is sok volt a vicces jelmez.

A legtöbb vendég székelynek öltözött, a székelyruha volt az est leggyakoribb jelmeze. Ezen aztán sokat nevettek. Eléggé közhely lett ez a jelmez itt Budapesten, már-már gáz maszkabálba ezzel jönni, nyilatkozta lapunknak az egyik nevető résztvevő.

A másik leggyakoribb jelmez a nagy sikerű Szász Jenő-jelmez volt, a képek alapján sokan öltöztek annak, a rendezvényen készült minden harmadik képen látható egy SzászJenő.

Egy másik résztvevő kólagyárosnak öltözött, de nagy nehézségek árán, mert a híres székely cekendi kólagyáros jelmeze annyira népszerű Magyarországon, hogy folyton elkapkodják a kölcsönzőkből. Nemrég állami rendelettel kötelezték a jelmezkölcsönzőket, mindenikben legalább kettőt tartsanak belőle.

A Kacsa rovatunkban megjelenő írások és fotók nyomokban valóságot is tartalmazhatnak.

Rövid távon sikerülni fog így nemzeti hőst építeni belőle, hosszabb távon akár boldoggá is avatni. Vagy ha nem, legalább egy jó munkahelyet találni valamelyik baráti állami cégnél. Nyilván, a népszerűségnek és a bálon való jelenlétének semmi köze a más jelmezekkel ápolt üzleti kapcsolatához, hisz semmi bizonyíték nincs arra, hogy a népszerűbb jelmezeknek lenne valami pénzügyi közük hozzá.

A humoros farsangi műsorban egy Szász Jenő-jelmezes vendég kitüntette a pénzügyminisztert, aki a pénzt adja, és a számvevőszék elnökét, aki a pénz elköltését ellenőrzi. Közben egy csicskásnak öltözött úriember azt játszotta, hogy egy tablettel élőben közvetít, de nem tudta, melyik gombot kell megnyomnia a sok közül. Nagyon jól sikerült az alakítás, hosszasan meg is tapsolták a résztvevők a színdarabot.

A humoros farsangi műsor végén, immár hagyományosan, elégették a farsangi… kalóriákat. A Székely Gőzös megérkezett Budapestre, kicsit később, mint a román hadsereg, de legalább jóllakottabban.

Utólagos kiegészítés: Egy résztvevő panaszkodott, hogy elfelejtettük megírni, “hogy a felemelő farsangi maszka bál a Pesti Vigadóba volt megrendezve”. Köszönjük kedves olvasónknak a pontosítást, a hiányt pótoltuk.

A nagy sikerre való tekintettel jövőre ismét megszervezik a Budapesti Székely Maszkabált, ígérik a szervezők.

Fotók forrása: Budapesti Székely Bál