Udvarhelyi nő sérült meg Zetelakán

Ez a látvány fogadott a helyszínen vasárnap délelőtt.
Fotó: Szabó Apor

Október 11-én perceken múlt, hogy ne velünk történjen meg az a baleset, amelynek már csak a nyomait láttuk kicsivel 10.30 után a zetelaki hágón, egészen pontosan itt. Az út szélén, az Opel gépkocsi mögött a földön feküdt egy középkorú nő, aki meghúzódott derekára panaszkodott, egyéb sérülést nem érzett. A helyszínen már jelen volt egy mentőegység, rövidesen a városi mentő is megérkezett, hogy elsősegélyben részesítse a sérültet.

Az autók pozíciójából ítélve egy mellékutcából fordulhatott ki a képen hátul látható személyautó, amikor a központ felől érkező Opel elé vágott, az pedig nem tudta elkerülni az ütközést, a Volkswagen elejét elcsapta, majd felhajtott az útszéli töltésre. Többet is szerettünk volna megtudni a baleset körülményeiről, de egy középkorú férfi és egy fiatalember ingerülten elzavart minket, így a rendőrségi szóvivőhöz fordultunk.

Gheorghe Filip tájékoztatása szerint a baleset 10.25 körül történt, egy 28 éves gyergyóújfalusi sofőr okozta, aki a Volkswagent vezetve – ismeretlen okból – nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő Opelnek. Utóbbit egy 58 éves udvarhelyi férfi vezette, az ő 53 éves felesége sérült meg, a városi kórházba szállították, de beutalásra nem volt szükség.