Udvarhelyi időutazás

Hétfőn, december 17-én 18 órakor a városháza Szent István-termében a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadója bemutatja legújabb kötetét, a Nagyapák könyve – Kalandozás az elmúlt században című kiadványt.

A kötet négy szöveget tartalmaz, amelyek időben átölelik a huszadik századot. A szövegek szerzői Jaklovszky Dénes és Jaklovszky Alfonz Mihály, apa és fia, akik műveltségüket, tudásukat és tenni akarásukat a város szolgálatába állították – áll a közleményben.

Az 1884-ben született Jaklovszky Dénes a székelyudvarhelyi Római Katolikus Főgimnázium görög-latin szakos tanára, Tamási Áron osztályfőnöke volt. Legkisebb fia, a 2003-ban elhunyt Jaklovszky Alfonz Mihály pedig a székelyudvarhelyi gyermekosztály alapítója, főorvosa volt, aki Székelyudvarhelyen töltötte gyermekkorát a múlt század húszas-harmincas éveiben.

A kötetet bemutatják Novák Károly helytörténész, Szakács István Péter tanár, valamint Lőrincz Ildikó, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadója részéről.

A bemutatón közreműködik Sándor Ágnes Klára fuvolaművész. A könyv megjelenését Jaklovszky György támogatta, Novák Károly-István és Berecz Anna-Krisztina szerkesztette.