Udvarhelyen lép fel a Bekecs Táncszínház 

Az elmúlt évek legnépszerűbb koreográfiáit magába foglaló előadásával lép fel a Bekecs Táncszínház Udvarhelyen, április 8-án 19 órától a Művelődési házban. A Párosan szép… című előadás a teljesség igénye nélkül összegez és elevenít fel olyan – az évek alatt emblematikussá vált – koreográfiákat, melyeket a közönség láthatott már több formában a Bekecs folklórműsoraiban és a Fölszállott a páva tehetségkutatóban egyaránt.

Az előadásban a kisküküllőmenti táncok mellett marossárpataki és vajdaszentiványi koreográfiákat is láthat a közönség, de válaszúti, nagyecsedi, szucsági és andrásházi tánclépések egyaránt a műsor szerves részét alkotják. Az előadás a mindenkori férfi és nő kapcsolatrendszereit boncolgatja, párkapcsolati konfliktusokat mutat, amelyek ismerősek lehetnek bárki számára. A klasszikus folklórszámok mellett olyan lírai tételek is helyet kaptak az előadásban, melyek minimális szinten, de tovább gondolják az autentikus formákat, tiszteletben tartva annak puritán tisztaságát és gyönyörűségét.

Az előadást Györfi Csaba szerkesztette, zenél a Tokos zenekar.

Az előadásra jegyek elővételben kaphatók az Udvarhely Néptáncműhely jegypénztárában, illetve előzetes helyfoglalásra is lehetőség van hétköznaponként 8 és 14 óra között a 0722.180-046-os telefonszámon. Diákoknak 10, nyugdíjasoknak 15, felnőtteknek 25 lejbe kerül egy jegy.

Â