Frissítve: Udvarhelyen is lerohanták a benzinkutakat (videóval)

Több olvasónk és kollégáink is jelezték az este folyamán, hogy szinte lehetetlenné vált a közlekedés a városban amiatt, hogy lerohanták a benzinkutakat.

Már napnyugta előtt sor volt a Bethlen negyedi MOL-nál.

Többszáz méteres, akár kilométeres dugók is alakultak ki az esti órákban a benzinkutakhoz vezető közlekedési sávokon: a Bethlen negyedi MOL-kúttól fel a központig, a Rákóczin található Petromtól a város széle felé, a Fenyéd felőli Petromtól az oroszhegyi eltérőig, a város fele a Diego üzletig tartott a sor a 19.45-kor arra járó kolléga szerint.

A városban rendőrök próbálták terelni a forgalmat, felszabadítani a közlekedést, a járda és a parkolók felé terelve a kocsikat.

Sötétedés után is hatalmas a sor, ahol este 20 óra felé 8,90 volt már a motorina és 8,34 a 95-ös benzin.

Hangosbemondón figyelmeztetik a tankolni szándékozókat, hogy húzódjanak le minél inkább az út szélére. A Kaufland előtti körforgalomnál pedig rendőr tereli a forgalmat, nagyon sok ideig kell vesztegelni, ha Bethlenfalva fele próbál a városból kijutni az ember.

Kollégánk 15 perc után fordult meg, egy autónyit haladt ezalatt a sorban. A város többi részén jól lehet haladni, érdemes tehát kikerülni a “benzinkutas” zónákat, amennyire lehet.

A szovátai MOL-nál fotózták, állítólag ott is kilométeres sorok vannak, korlátozott a közlekedés

A jelenség nem egyedi, információink szerint a környező településeken, sőt, az egész országban ez a helyzet, miután az üzemanyagárak meghaladták a 8 lejt és továbbra is drasztikusan nőnek. Az energiaügyi miniszter, Virgil Popescu közben azzal próbál nyugtatni, hogy nem fog a növekedés folytatódni, ellenőrzéseket helyeznek kilátásba, írja a Hotnews hírportál.

Frissítés: 21 óra 18 perc

A penzcsinalok.ro cikke szerint Virgil Popescu energiaügyi miniszter is azt írta a közösségi médiában, hogy a pánik főleg a román-magyar határon bizonyos töltőállomásoknál tapasztalt árak miatt tört ki. „Láttam azt az indokolatlan 11 lej/literes benzinárat, és a romániaiaknak tudniuk kell, hogy a szomszédos országban, Magyarországon, árplafont vezettek be a benzin és a gázolaj árára (…). A magyarországi benzinkutak már nem tartanak éjjel-nappal nyitva, ami a határhoz közeli független benzinkutak árait is befolyásolja. Tehát a határmenti árak kivételt képeznek, és nem beszélhetünk üzemanyaghiányról. Ezért arra kérem a romániaiakat, hogy ne álljanak sorban a töltőállomásoknál, hiszen van elegendő üzemanyag, és nem azon az áron, amely rémhírként elterjedt” – írta Popescu.

Frissítés 22 óra 17 perckor

Olvasónk videója alapján a Bethlenfalvi úton így áll a sor: