Udvarhely rosszabbul teljesít

Míg az országban és a megyében is csökkenő tendenciát mutatnak a számok, Udvarhelyen a fertőzöttségi arány egyre nagyobb: a pénteki 3,16-ról 3,35-re emelkedett. A székelyudvarhelyi kórházban helyi lakhellyel rendelkező betegek száma is nőtt 43-ról 47-re.

A megye fertőzöttségi aránya csökkent, péntek óta 49 új fertőzést azonosítottak, és 63 gyógyultról jelentenek a jelzett időszakban. Ami pozitívum, hogy nem történt koronavírus-fertőzéshez köthető haláleset a hétvégén a megyében.

Országosan is rég volt ennyire alacsony az újonnan diagnosztizált fertőzések száma, csupán 682, de ehhez hozzá kell tenni, hogy az utóbbi napon nagyon kevés tesztet végeztek, töredékét annak, amelyet egy átlagos hétköznapon szoktak.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 3-án, hétfőn közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen