Tűzijátékkal zárul majd az este

Megvan a Szent István napi ünnepség részletes programja. A múlt hét végén még csak annyit árultak el a szervezők, hogy a Magyar Rock Szimfonik-ot viszi színpadra a Kolozsvári Magyar Opera a jeles nap alkalmából.

De már azt is lehet tudni, hogy

a Márton Áron téri esemény 18 órától kezdődik majd a himnusszal, aztán elhelyezik a felajánlott kenyereket és egyházi népénekek dicsérik Szent Istvánt. Hallhatunk népdalokat, láthatunk leányos körtáncot és új kenyér szentelést a történelmi egyházak lelkipásztorainak közreműködésével. Aztán ismét táncos előadással szórakoztatnak, ám ezúttal felcsíkivel. Gálfi Árpád polgármester elmondja ünnepi köszöntőjét, amit népi gyermekjátékok, vajdaszentiványi és mezőségi táncok követnek – közreműködik a 25 éves Boróka néptáncegyüttes. Még a koncert előtt elhangzik a székely himnusz is – írja az esemény beharangozójában a városháza. 

A koncert 20 órakor fog kezdődni, a Kolozsvári Magyar Opera olyan előadók és zenekarok dalait viszi színpadra, mint a Beatrice, Bikini, Deák Bill Gyula, Edda Művek, Hobo Blues Band, Karthago, Korál, Locomotiv Gt, Lord, Omega, Piramis és Varga Miklós. Az előadás karmestere és karigazgatója Kulcsár Szabolcs, zenei rendezője, valamint a hangszerelésért felelős Kondrát Csaba. Énekelni Farkas Loránd, Kádár Barna Zsolt, Rétyi Zsombor fognak. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének- és zenekara. 

Az estét tűzijáték fogja zárni.

A kiemelt kép illusztráció/archív.