Frissítve: Tűz volt a Szejkefürdőn

A szejkefürdői telepen kipattant tűzre vasárnap este 19.44-kor hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Fazakas Szabolcs, a Legendárium csapat vezetője, az ottani Mini Erdély Park építtetője.

Képes beszámolója szerint „egy felelőtlen illető meggyújtott valami szemetet a borvízmúzeum melletti udvaron”, ahonnan a tűz átterjedt a patakon, és – a jó szélfúvás miatt – veszélybe sodorhatta volna az Aqua Nova villáját, a múzeumot, és akár a Mini Erdély Park új bejárati épületét is elérhette volna.

A helyi lakosok (Mag Attilát említi Fazakas) „szerencsére idejében” hívták az udvarhelyi tűzoltókat, akik megfékezték a tüzet.

Frissítés (11.30):

A helyiek próbálták saját kezűleg kioltani a tüzet, de nem sikerült nekik, azért hívták a 112-t. Sejtik, hogy ki lehetett a tettes, a „régi borvizes házának” udvaráról indult a tűz. Habár korábban is voltak gondok az illetővel, egészségügyi állapota miatt nem akarták feljelenteni, csak szóltak a helyi rendőrségnek – árulta el még telefonon Fazakas.

A tűz körülbelül 150 négyzetméteren égett, a tűzoltókat 18.47-kor hívták, és félóra alatt oltották ki a lángokat – közölte Alina-Maria Ciobotariu szóvivő, a Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelőségétől (ISU).