Tűz a Solymossy utcában (videóval)

Hatalmas fekete füst van, ég egy raktár a Solymossy utcában – értesítettek olvasóink csütörtök délután.Három egység ment a helyszínre, ebből kettő tűzoltó, egy pedig emelődarus kocsi – válaszolta kérdésünkre Alina Maria Ciobotariu megyei tűzoltószóvivő.

16:20 A helyszínen lévő kollégánk arról számolt be, hogy a szomszédos ház udvarán van egy faházikó, amihez nagyon nagyon közel van a tűz forrása.

Nagyjából egy órája oltják a tüzet, de nem működik az utcában lévő tűzcsap, ez nehezíti a tűzoltók dolgát. A tűzcsap már három éve nem működik, állítja egy utcában lakó a helyszínen.

16:40 Egy kisebb robbanás hallatszott. A helyszínre mentő is érkezett, egyelőre nem tudni, hogy van-e sérült.

16:45 Az utcát lezárták. Az oltás során a szomszédos ház udvarára is beomlottak már építőelemek.

16:48 A mentősöktől megtudtuk, a mentőt a tulajdonoshoz hívták ki, pánikrohamot kapott.

17 óra A tüzet továbbra sem sikerült kioltani, a kigyulladt épület teteje beomolni látszik.

17:04 Minden járókelőt elküldtek a kigyulladt épület környékéről, az utcában lakókat otthonaikba, a szemlélődőket minél távolabbi helyre.

17:12 Legalább négy tűzoltóautóval vannak kint a tűzoltóságtól a helyszínen.

Riasztották még az oroszhegyi, fenyédi, bögözi, keresztúri tűzoltókat is, tudtuk meg a helyszínen Katona Lórándtól, a helyi rendőrség helyettes vezetőjétől.

17:13 Ebben a pillanatban zárták el a gázcsapokat a gázszolgáltatók.

17:23 Beomlott az épület teteje, lángok már nem csapnak fel.

17:26 A Solymossy utcába továbbra sem lehet autóval behajtani, a tűzoltók dolgoznak a helyszínen, úgy láttuk, sikerült megfékezniük, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos épületekre.

17:50 Még mindig nem járható autóval a Solymossy utca.

19:14 Korábban azt nyilatkozta, hogy egy vegyes üzlet raktárja gyulladt ki, utólag azonban kiderült, hogy egy háztartás melléképületéről van szó, amely 200 négyzetméteren égett ebben három helyiség volt, az egyik egy raktár, amit nem lehet tudni, hogy mit tartalmazott – helyesbített kérdésünkre a helyszínnel kapcsolatosan Alina Maria Ciobotariu, tűzoltósági szóvivő.

A videót olvasónk bocsátotta rendelkezésünkre.

Két tűzoltóautót hívtak a máréfalvi és a fenyédi önkéntes alakulatok részéről erősítésként.

A nagy füstöt a tetőzet bitumentartalma okozta.

19:26 A tüzet egyelőre nem oltották el teljesen, de már a végső simításoknál tartanak. Bővebb információkra pénteken számíthatunk a tűz okával és az általa okozott kárral kapcsolatosan.

19:29 Az utca még mindig le van zárva, mert még mindig a helyszínen van három tűzoltóautó, tudtuk meg a helyi rendőrségtől.

21:25 Katona Lóránt, a helyi rendőrség helyettes vezetője tájékoztatott, hogy a tüzet eloltották, az utolsó kocsi is távozott a helyszínről és megnyitották az utcát a forgalom előtt. 

További részletekkel a következő napokban visszatérünk.