Túl vannak az ország legnehezebb terepfutó csapatversenyén

Háromszor mászták meg az Omu-csúcsot, nem is akármilyen eredménnyel. Az élen: Takács Szabolcs.
Fotó: FISHEYE.RO

Újabb versenyen, a Bucsecs-hegységben rendezett Marathon 7500-on vett részt a Városi Sportklub két futója: Bartha Bálint és Takács Szabolcs, párosban. Azért 7500 a neve, mert ekkora a szintkülönbség a kilencven kilométeres versenynek, nem hiába tartják az ország legnehezebb terepfutó csapatversenyének.

A fiúk a verseny kezdetén már az élmezőnyben szaladtak, az Omu-csúcsra, amelyet a verseny során háromszor kell megmászni, elsőként értek fel, ráadásul mindhárom alkalommal. Az első négy csapat között csupán néhány perc volt a különbség, és a verseny utolsó részén a vetélytársak be is érték a Bartha-Takács kettőst.

Az udvarhelyi duó végül 18 óra 28 perccel a második helyen futott be. „Jól haladtunk felfele, az ereszkedőkön óvatosak voltunk, időben ettünk, ittunk, át is vettük a vezetést, de aztán 16 óra után, 15 kilométerrel a vége előtt valami megszakadt, és a tervünk füstbe ment. Azután maximális csapatmunkával, már csak a veszteségek csökkentésére törekedve küzdöttünk, mindent kiadva magunkból” – nyilatkozták a futók, akiket a verseny alatt Máthé Ildikó segítette a frissítésben, helyzetjelentésben és bátorítással.