Tűkkel várnak a törcsvári kastélyban

A törcsvári kastély is beszállt péntektől, május 7-től az oltáskampányba: a Pfizer vakcinájával oltják be egész májusban minden hétvégén a kastélyt látogatókat. A turisták időpontfoglalás nélkül, a személyi igazolványuk felmutatásával kaphatják meg a koronavírus elleni oltást a kastélytól csupán 100 méterre levő oltóközpontnál – számolnak be a Digi24 műsorában.

A turisták közül többen is kaptak az alkalmon, voltak, aki Bukarestből is eljöttek, hogy éljenek a lehetőséggel, hogy megkaphassák az oltást.

„Turisták vagyunk, Bukarestből jöttünk, hallottuk a rádióban, hogy a kastélynál programálás nélkül lehet beadatni az oltást, és eldöntöttük, itt adatjuk be magunknak. Nagyon gyorsan ment, nem kell várakozni a programálásért, így sokan be tudják oltatni magukat, és az oltás után lehet folytatni tovább a kastélynézést” – számolt be egy turista.

A kastély oltóközpontjánál beoltott turisták amellett, hogy ingyenes számukra a parkolóhely és díjmentesen meglátogathatják a kastély kínzókamráját is, egy, a merészségüket és felelősségüket dicsérő oklevelet is kapnak, melyen az áll, hogy a következő száz évben szívesen látják őket kastélyban. 

                                    Fotó: Digi24

A törcsvári kastély marketingfelelőse, Alexandru Prișcu elmondta, az oltóközpontot elsősorban azoknak a román állampolgároknak hozták létre, akik hétvégente jönnek és a környéken szállnak meg, valamint akik a kastélyt is eljönnek meglátogatni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kizárnák a külföldi állampolgárokat és a nem turistaként érkezőket, hiszen volt már rá példa, hogy négy külföldi állampolgár jött, és beadatta magának az oltást, ahogy a munkaközösség tagjai is éltek a lehetőséggel.

A törcsvári kastély oltóközpontja minden pénteken délután 2 órától este 8-ig, szombaton reggel 10-től este 8-ig és vasárnap reggel 10-től este 6 óráig működik, egész május végéig, de ha nagy lesz az érdeklődés, akkor meghosszabbítják az akciót.

Digi24