Hogy ne vessz el a nőnapi programok között

A kép illusztráció, a HBC 2020-as nőnapi eseményén készült.
Készítette: Pál Edit Éva

Összegyűjtöttük, mivel készülnek az udvarhelyi intézmények és szervezetek a nőnapra. Lesz filmvetítés, élőkönyvtár, beszélgetések és koncert is. 

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Europe Direct Hargita Nem függ nemtől című nőnapi kerekasztal-beszélgetést szervez 8-án, derül ki a két intézmény közös Facebook-eseményéből. A beszélgetésen olyan fiatal udvarhelyszéki nőket hallhatunk, akik a társadalom által férfiasnak titulált hivatást választottak maguknak: Benkő Kata informatikust, Molnos Boglárka játékvezetőt, Kapusi Edina építőmérnököt és Bálint-Albert Anna erdőmérnököt, tudtuk meg Tóth Tímeától, az UFF elnökétől.  

A beszélgetés 18 órától kezdődik a Kossuth Lajos utca 20. szám alatti Civil Központ előadótermében, de akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen, azok Facebook-élőben is csatlakozhatnak.

A Köz. nőnapi eseményén is a nők hivatásai lesznek a központban,

élőkönytárral készülnek. Udvarhelyi, különböző szakmai területeken dolgozó nőket lehet majd „kölcsönzni” minimum 20 perces, maximum egy órás beszélgetésre. A belépő egy kávényi fogyasztás lesz, írják a Köz. Facebook-eseményében. Az eseményről bővebben itt írtunk. 

Mi lesz még?

Ugyancsak 8-án filmvetítéssel ünnepel a Művelődési Ház, 17 órától a vetítővásznon a Maga természete szerint és szabadon című alkotás lesz látható, mely Szilvássy Karola erdélyi arisztokrata, művészetpártoló életét mutatja be. Erről bővebben itt olvashatsz. 

A Harghita Business Center 11-én egy egynapos, Gyengébbik? Nem! című konferenciával fog ünnepelni. Hat előadással készülnek és egy koncerttel fejezik be a napot, 19 órától a polgármesteri hivatal Szent István termében lép fel Prieger Zsolt, az Anima Sound System alapítója.

Bár a konferenciára már a helyek beteltek, közölték a HBC weboldalán, az esti koncertre még vehetsz külön jegyet, ez 25 lejbe kerül, és itt tudod beszerezni.