Tudjuk, mit húztál le a vécén!

Emlékszel még a kendőcske útjára és az egy hónappal ezelőtti kihívásra?

2.699-en követtétek végig a kalandjait vezetékről vezetékre

átlagosan 6,43 percet időzve a cikken. Azt nem tudjuk, hogy ebből a 2.699 emberből hányan és mennyi időt szántatok az olvasás után arra, hogy tudatosan a kukába dobjátok a fölösleges dolgaitokat, és ne a vécén vagy vízaknán keresztül próbáljatok megszabadulni tőlük. Azt viszont igen, hogy az utóbbi hónapban hány százalékkal kevesebb szemét gyűlt össze.

Tudod, mi történik a szennyvizeddel? (videóval)

A nagy udvarhelyi kihívás, avagy mi a közös a nedves törlőkendőben, a savanyú káposztában és negyven tyúktetemben?

Németh-Deák Iringó, a szennyvíztelep vezetője számolt be portálunknak az eredményekről. Azzal kezdte, hogy még mindig sok szemét érkezik be a telepre, jelentős változást az elmúlt hónapokhoz képest nem tapasztaltak, de hozzátette, ezért az utóbbi időben jellemző esős időjárás is felelős lehet, az esős időszakokban ugyanis sokkal több szemét szokott begyűlni, mint máskor. Így a májusi adatokat korábbi, esős hónapokkal hasonlították össze. Van egy öt köbméteres kukájuk, megvizsgálták, hogy ezt mennyi időközönként kell cserélniük, a múlt hónapban pedig húsz százalékkal bírta tovább, mint az esős hónapokban általában.

De volt az elmúlt hónapokhoz képest is változás, hogy popsitörlőből és pelenkából kevesebb volt, azonban még mindig sok betét és óvszer érkezik be a telepre.

Ne feledd, ezek csak a részeredmények voltak,

júliusban is figyelni fogják a változást. Úgyhogy még mindig kíváncsiak, mennyire tudatosak az udvarhelyiek: akkor is beledobálnak mindenfélét a vécébe, ha tudják, hogy ezzel meghibásodást okozhatnak, vagy tudnak jobban is vigyázni a saját vagyonukra, berendezésükre, vizükre.