Tucatnyi bevetésen a mentők és tűzoltók

Mérgezések, égési sérülések, síbalesetek, kigyúlt lakóház várta őket a karácsonyi időszakban.
Archív fotó

Tizenhárom alkalommal riasztották a S.M.U.R.D. székelyudvarhelyi egységét, amelyből ötször a városban, Korondon, Varságon, Máréfalván, Peteken, Székelyszentkirályon, Lókodban, Székelydályán és a Madarasi Hargitán egy-egy alkalommal kellett közbelépjenek az életmentők – derül ki a Hargita megyei sürgősségi felügyelőség (ISU) közleményéből.

Összesen 41 felnőtt személyen segítettek, többek között elsősegélyt nyújtottak egy közúti balesetben, háromszor hívták a S.M.U.R.D.-ot rosszullét, kétszer mérgezés miatt, négyszer a sípályáról mentettek, egyszer égési sérüléseket kezeltek.

A tűzoltókat Udvarhelyszéken kétszer hívták kigyúlt lakóházakhoz a karácsonyi időszak alatt, ebből az egyik december 23-án történt Alsóboldogfalván (erről korábban itt írtunk), a másik eset december 24-én a Kányád községhez tartozó Peteken.

A peteki ház ötvenből húsz négyzetméteren lángolt, amikor a helyszínre érkeztek az udvarhelyi tűzoltók, akik hat székelyderzsi önkéntessel és harminc helyi lakossal vállvetve állították meg a tüzet. A kár becsült értéke 3500 lej, és 7800 lej értékben sikerült megmenteni javakat. A bajt feltehetőleg a nem megfelelő tűzgyújtás okozhatta.